Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Başakşehir Kültür Merkezi'nde Söyleyişi - BaŞakHaberBaŞakHaber

19 Nisan 2024 - 22:45

Başakşehir Kültür Merkezi’nde Söyleyişi

Başakşehir Kültür Merkezi’nde Söyleyişi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Başakşehir Kültür Merkezi’nde Söyleyişi
Son Güncelleme :

17 Kasım 2010 - 19:50

369 views

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Yakın tarihin ışığında II. Abdülhamid’in vizyonu

Osmanlı Tarihini yeniden yazmaya koyulan Mustafa Armağan, titiz ve akıcı anlatışıyla II. Abdülhamid’in Vizyonu” başlıklı söyleşişiyle Başakşehirlilerle buluştu.

14 Kasım Pazar Günü saat 19.30’da Başakşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşide Armağan, II. Abdülhamit’i, dönemini ve vizyonuna dair, tarih sayfalarında yer alan veya almayan satırları gün ışığına çıkardı.

Mustafa Armağan, Urfalı bir anne-babanın çocuğu olarak Cizre´de doğdu (1961). İlk ve orta öğrenimini Bursa´da tamamladı. İÜ Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümü´nden mezun olduktan sonra çeşitli yayınevlerinde editör olarak çalıştı.

1995-1996 arasında İzlenim Dergisi’nin yayın yönetmenliğini yürüttü. Sosyal Bilimler Ansiklopedisi (4 cilt) ve Osmanlı Ansiklopedisi ( 7 cilt) adlı çalışmalarının yayın koordinatörlüklerini yaptı. M. M. Şerif´in 4 ciltlik İslam Düşüncesi Tarihi adlı derlemesi (1990-91) yayına hazırladı. Türkiye Yazarlar Birliği tarafından iki defa ödüle layık görüldü.

Halen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı´nda Yayın Bölümü yöneticisi olarak görev yapan; TV´de tarih ile ilgili program sunan Armağan 2007 Mart ayında TÜRTAB – Türkiye Toplumbilimsel Araştırmacılar Birliği´nin kuruluşunda yer aldı.

“Gelenek ve Modernlik’ten Bursa Şehri’ne, “Osmanlı: İnsanlığın Son Adası”ndan, “Osmanlı´nın Kayıp Atlası”na, “Ufukların Sultanı: Fatih Sultan Mehmed”ten, “Efsaneler ve Gerçekler”e kadar birçok konuda eserler üretti. Fritjof Capra´dan Seyyid Hüseyin Nasr´dan eserleri dilimize kazandırdı.

İslam’da Bilgi ve Felsefe,  Cemil Meriç,  Tartışılan Sınırlar: Değişen Milliyetçilik, Küresel Kuşatma Karşısında İnsan konularında çeşitli deneme yazılarıyla bilgi ülkemiz bilgi kaynağına notlar düştü. Ücretsiz gerçekleştirilen bu program sonunda Mustafa Armağan’ın sevenleri kitaplarını imzalattı.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi