Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Başbakan Başakşehir'deydi - BaŞakHaberBaŞakHaber

16 Nisan 2024 - 20:53

Başbakan Başakşehir’deydi

Başbakan Başakşehir’deydi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Başbakan Başakşehir’deydi
Son Güncelleme :

22 Şubat 2011 - 16:57

343 views

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, Ünal Kacır, İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir İlçe Emniyet Müdürü Ekrem Güneyisi, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Ak Parti İlçe Başkanı Ayhan Özgürel ve ilçe yöneticileri, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve binlerce vatandaşın katıldığı açılışta Başbakan Erdoğan, Başakşehir’i, hızlı gelişen, nüfusu hızla artan İstanbul’un modern yüzü olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasını: “200 bine yaklaşan, yani birçok ilimizden daha fazla olan nüfusuyla daha kaliteli daha yoğun hizmet alabilmesi için Başakşehir’in ilçe olması gerektiğini düşündük. Ve 2008 yılında çıkardığımız bir yasa kapsamında bildiğiniz gibi Başakşehir’i ilçe yaptık. 2009 yerel seçimlerinde Başakşehir’in ilk Belediye Başkanı unvanını alarak seçilen Mevlüt Uysal kardeşimiz hemen kolları sıvadı ve Başakşehir’i hizmetle donatmanın gayreti içine girdi. Şu anda Başakşehir hükümet yatırımlarının Büyükşehir Belediyesi yatırımlarının yanında ilçe belediyesinin de yoğun gayretleriyle Avrupa standartlarında modern bir ilçe olarak büyümeye devam ediyor. Her zaman ifade ediyorum kalkınma ilerleme ve büyüme için tek başına kamu yatırımları asla yeterli olamaz. Tabi ki devlet yol yapacak, devlet okul yapacak, devlet hastane yapacak büyük alt yapı yatırımlarını gerçekleştirecek ama asıl olan özel sektörün bu yollardan açılan kapılardan geçip, yatırım yapması istihdam sağlamasıdır” diyerek devam etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında: “Başakşehir’i 17 bin 500 konut ile bırakmıştım. Şimdi Belediye Başkanımız Sayın Mevlüt Uysal’a sordum 58 bin konuta ulaşmış. Bu bir ilerlemedir, bu bir gelişmedir” dedi.

Açılışı yapılan alışveriş merkezi ve peşinden gelecek diğer özel sektör yatırımlarıyla Başakşehir’in daha da gelişeceğini söyleyen Başbakan, işbaşına geldikleri günde devlet yatırımlarının 59 milyar (yani 59 katrilyon) olduğunu bunun 43 milyarının özel sektör yatırımı kalanının ise kamu yatırımı olduğunu hatırlattı. Küresel ekonomik krize rağmen yatırımların üç kat artarak 163 katrilyona ulaştırıldığını bunun 126 katrilyonunun özel sektör, kalanının ise kamu yatırımı olduğunu söyledi.

Başbakan: “Demokrasilerde söz de, karar da sizindir.”

Konuşmasında ülke gündemindeki konuları ve siyasal süreci değerlendiren Başbakan Erdoğan: “ Türkiye´yi güvenle istikrar ile yolumuza devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. Yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağız. İstihdam yaratarak geleceği yakalayacağız.  Türkiye büyürken birileri ciddi anlamda sıkıntı duyuyor. Eskiden mutlu ve küçük bir azınlık kazanıyor millet ise izliyordu, siyasi krizlerin ve ekonomik krizlerin faturası millete kesiliyordu. İşte biz, bu kısır döngüyü kırdık. Kazanacaksak hep beraber kazanacağız. Türkiye kazanacaksa 81 vilayeti 74 milyon vatandaşı ile kazanacak. Ama bakıyorsunuz ki milletin kazanmasından rahatsız olan var. İşte mutlu azınlık egemenliğin elinden gittiğini gördüğü için huzursuz oluyor. Milletin kazanmasından rahatsız olanlar, kendilerinin kaybettiğini görüyorlar” dedi.

Demokrasiye vurgu yapan Başbakan: “Demokrasilerde söz de kararda sizindir. Millet götürür millet getirir. Demokrasilerde söz de karar da milletindir. 112 gün sonra sandık yine milletin önünde olacak. Milletim yine vicdanıyla karar verecek ve aziz millet ne derse yine o olacak. Korkudan bahsedenlere söylüyorum. Demokrasiye inanıyorsanız, millete güveniyorsanız, kendinize güveniyorsanız sandık orada. Eğer millet size inanırsa gereğini yapar, millet size inanamazsa siz de gereğini yapacak mısınız” dedi.

Seçimlerde ikinci parti çıkma durumunda istifa ederek Anadolu’nun yollarına çıkacağını söyleyen Başbakan: “Ben söylüyorum, partim ikinci parti olursa genel başkanlığı bırakır Anadolu´nun yollarına düşerim. Halkımın içine karışır, çalışırım” diye konuştu.

Açılış için geldiği Olimpa Alışveriş Merkezi’nin Başakşehir’e Başakşehirlilere hayırlı uğurlu olmasını diledi ve emeği geçen herkese, alışveriş merkezinde yer alan bütün firmalara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi