Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Destekte Akıllı Kart Dönemi - BaŞakHaberBaŞakHaber

29 Mart 2024 - 13:46

Destekte Akıllı Kart Dönemi

Destekte Akıllı Kart Dönemi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Destekte Akıllı Kart Dönemi
Son Güncelleme :

12 Nisan 2011 - 0:33

364 views

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

İlçe belediyesi olduktan kısa bir süre sonra Destek Kart ile herkesin sadece aklından geçirebildiği bir projeyi hayata geçiren Başakşehir Belediyesi, şimdi bu projeyi kademe kademe ilerletiyor.

Başakşehir Belediyesi, Sosyal Belediyecilik anlayışı içerisinde, insan haysiyet ve onurunu zedelemeden, ihtiyaç sahibi vatandaşlarına gıda ve giyimde –ihtiyaç önceliğini kendilerinin belirlemesine- imkan sağlamanın yanı sıra, yardıma muhtaç her vatandaşının yanında olduğunu da hissettiriyor.

Vatandaşları oturdukları yerlerde hane hane ziyaret ederek ihtiyaç durumlarını tespit eden, gerçek ihtiyaç sahiplerine yardımı periyodik olarak ulaştıran, vatandaş odaklı çalışma anlayışını her alanda sürdüren Başakşehir Belediyesi, öncelikle ilçe genelinde araştırma yaparak, Türkiye genel ölçütlerinde alınan kriterlere göre bir tablo oluşturdu. Kişilerin gelir seviyesi, muhtaçlık derecesi tespit edildikten sonra “Akıllı Destek Kart”lar vatandaşlara teslim edildi.

Uzun süren bir araştırma ile başarıya ulaşan bu çalışmadan vatandaşlarda bir hayli memnun. Geçmiş yıllarda ihtiyaç sahiplerine verilen yardım paketi, ihtiyaçları sınırlı olarak karşılarken vatandaşlar şimdi ihtiyaçlarını Destek kart ile kendileri tespit ederek karşılayabiliyor.

Yapılan çalışmada Destek Kart, ihtiyaç sahibi vatandaşlara başlangıçta sadece temel gıda yardımı için alışveriş kolaylığı sağlarken, Destek Kart’a eklenen yenilik ile “AKILLI KART” uygulamasına geçilerek, gıdanın yanı sıra, giyim konusunda da anlaşmalı mağazalardan alışveriş imkanı sunuyor.

Uygulama Türkiye’de Bir İlk!

Destek Kart; ihtiyaç sahibi ve yoksul vatandaşlara verilen; anlaşmalı -ikamet ettiği mahalleye mümkün olduğunca en yakın yerlerde bulunan- alışveriş merkezlerinde geçerli olan, belediye tarafından nakit para yüklenen bu kartlar çağdaş ve sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde, 2010 yılının Ağustos Ayı’nda Türkiye ’de ilk defa “Destek Kart” adı altında uygulamaya konuldu ve kısa bir süre sonra gıda yardımlarını, “Destek Kart” la ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya başladı. Destek Kart’ın faaliyet alanını genişleten Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ayni yardımların tamamını (gıda, temizlik, giyim gibi) bu sistem üzerinden sürdürerek birçok kurum ve kuruluşa ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Alışveriş yapılabilecek giyim mağazaları ve adresleri:

BENİMDE GİYİM MAĞAZASI
Altınşehir Tepe Mah. Osmanlı Cad. Kiraz Sok. No:18 BAŞAKŞEHİR

TOFF GİYİM MAĞAZASI
Altınşehir Tepe Mah. Osmanlı Cad. No: 41/B BAŞAKŞEHİR
Şahintepe Mah. Doğan Sok. No:14/A BAŞAKŞEHİR

MOL GİYİM MAĞAZASI
Depozito Alışveriş Merkezi BAŞAKŞEHİR

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi