Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Yazın Çilesi: Sivrisinek - BaŞakHaberBaŞakHaber

26 Nisan 2024 - 00:15

Yazın Çilesi: Sivrisinek

Yazın Çilesi: Sivrisinek

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Yazın Çilesi: Sivrisinek
Son Güncelleme :

01 Mayıs 2011 - 2:23

330 views

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

İlçe sınırları içerisinde sinek üremesine müsait çokça açık ve geniş alana sahip olan Başakşehir de, itinalı çalışmalar sonucu larvalar henüz oluşmadan kaynağında yok ediliyor.

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nce kurulan ekipler, ilçemizdeki vatandaşlarımızın yazın rahat bir nefes almalarını sağlayacak  tüm çalışmaları kesintisiz ve titizlikle yürütüyor.

Havaların ısınmasıyla başlayan sinek ve sivrisineklerin yavrulama dönemi, bu dönemde büyük bir soruna dönüşebiliyor.

Sivrisinek, genellikle mevsimsel bir sorun olarak bilinmesine karşın çalışmaların 12 ay aralıksız sürmesi gerekiyor. Bu noktada Başakşehir Belediyesi; kışın kapalı alanlarda; yazın ise, hem kapalı hem açık alanlarda uzmanlarca tespit edilen bölgelerde, periyodik olarak devam eden ilaçlamalarla yumurtaların oluşumunu engelleyecek çalışmalarını sürdürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak sürdürülen çalışmalar hava ve su sıcaklığının mevsim itibari ile artmaya başladığı şu günlerde, kış ayları boyunca rögar, boş bina ve inşaatlar, kümes, ahır vb. kapalı alanlarda, Mart ayı ortasından itibaren de havuz, doğal birikinti suları, dere kenarları gibi açık alanlardaki üreme kaynakları da eklenerek bertaraf ediliyor.

İlaçlama yapılırken sivrisinek ve haşerelerin yok edilmesi birincil amaç olurken, Başakşehir Belediyesi İnsan, hayvan ve çevre sağlığını gözeterek, doğal dengenin bozulmasına mahal verecek aşırılıklardan da kaçınıldığını belirterek fiziksel müdahalelerle üreme ve beslenme alanlarının ortadan  kaldırılmasını hedefliyor.

Başakşehir Belediyesi’nin yürüttüğü  bu hummalı çalışmalardan, vatandaşlarının da bilgilenmesi ve bilinçlenmesi için sivrisineklerle ve mücadele yöntemlerini anlatan, bilgilendirici broşürlerde hazırlanarak dağıtılmaya başlandı.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi