Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Kurban Alanlarında Hummalı Çalışmalar - BaŞakHaberBaŞakHaber

19 Nisan 2024 - 09:34

Kurban Alanlarında Hummalı Çalışmalar

Kurban Alanlarında Hummalı Çalışmalar

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Kurban Alanlarında Hummalı Çalışmalar
Son Güncelleme :

11 Ekim 2012 - 21:32

286 views

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

İki merkezde Kurban Satışı ve Kesim Alanı kuran Başakşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı için gerekli hazırlıklarını tamamladı.

İstanbul´un en modern kesim alanlarını ilçeye kazandıran Başakşehir Belediyesi, satıcıların ve vatandaşların herhangi bir zorluk yaşamadan Kurban Bayramını yaşaması için güvenlikten, kurban sağlığına, hijyen ve sağlıktan, vatandaşların rahatlığına kadar birçok ayrıntıyı düşünerek çalıştı.

Kurban Alanları’nda sistem nasıl işleyecek?

Başakşehirli vatandaşlar, her sene olduğu gibi bu sene de Kurban kesim işlemlerini sıra beklemeden, zahmetsizce yapabilecek. Önceden aldıkları sıra numaraları anons edilinceye kadar, kendileri için ayrılmış yerlerde dinlenerek, belediyenin ikramlarını tadabilecekler.

Başakşehir ve Bahçeşehir’de kurban kesimi, bayram namazını takiben, verilen sıra numaralarına göre yapılan anonslarla başlayacak. Önceden kurbanlığını alan vatandaşlar, kendilerine verilen günde, sıra beklemeden, saatinde gelerek kurban kesimlerini yaptırabilecekler.

Vatandaşlar, steril bir ortamda, sıra numarası gelinceye kadar bekleme salonlarında birbirleriyle bayramlaşabilecekler.

Bayram günü ise Başakşehir´de satış ve kesim yerlerinde bulunan vakıf ve derneklere kesim ücretini yatıran vatandaşlar, makbuz ve sıra numarası alıp belediyenin oluşturduğu bekleme alanlarında ikramlar eşliğinde bekleyecek. Kesim gerçekleştiğinde de aynı marketlerde olduğu gibi, poşetlere konulan etlerini alarak evlerine gidebilecekler.

3150 hayvan satışa sunulacak

Başakşehir Kurban Alanı’nda 126 adet büyük ve küçük baş kurban çadırı bulunurken, Bahçeşehir’e 13 bölümlük satış alanı ayrıldı. Her iki alanda büyük ve küçük baş olmak üzere 3150 kurban satışa sunulacak.
Sağlık ekipleri ve veteriner hekimlerinin hazır bulunduğu, vatandaş ve satıcının her türlü temel ihtiyacının düşünüldüğü (Otopark, güvenlik, bekleme salonları, mescit, wc, duş, ikramlar, yatakhaneler vb.)  kurban alanları Başakşehirlileri bekliyor.

24 saat boyunca güvenlik

Başakşehir’de, 26 bin m2’lik, 10 mobil kesim kabinin yer aldığı geniş bir alanda kurulan tesislerde, Satıcıların nezih bir ortamda kurbanlarını satarak, vatandaşların alışverişlerini yapabilmeleri için alanlar 24 saat güvenlik altına alındı.

Vatandaşa ayağında galoşla kurbanını seçecek

Temiz ve steril kesim imkanlarıyla da Başakşehir Belediyesi, bu yıl da örnek teşkil ediyor. Bahçeşehir Kurban Kesim Alanı’na yerleştirilen otomatik galoş makinesiyle ayaklarına galoş giyen vatandaşlar, steril bir ortamda, sıra numarası gelinceye kadar bekleme salonlarında belediyenin ikramlardan faydalanarak kurban kesimini yapacak.

Ayrıca Başakşehir’de satış yapılan her çadıra kurulan çeşmelerle hem satıcıların hem de hayvanların temizliğini sağlamış olacak.

Satıcılar unutulmadı

Uzak bölgelerden gelen ve çalıştıkları süre boyunca kısıtlı şartlarda ikamet eden satıcılar da unutulmadı. Başakşehir Belediyesi satıcılara: yatakhane, yemekhane ve duş hizmetleri veriliyor.

(BHA)

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi