Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

TUNA KİREMİTÇİ İle Edebiyat Üzerine - BaŞakHaberBaŞakHaber

29 Mart 2024 - 12:59

TUNA KİREMİTÇİ İle Edebiyat Üzerine

TUNA KİREMİTÇİYLE EDEBİYAT ÜZERİNE SAMİMİ SÖYLEŞİ

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

TUNA KİREMİTÇİ İle Edebiyat Üzerine
Son Güncelleme :

11 Aralık 2012 - 20:44

280 views

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

TUNA KİREMİTÇİ’YLE EDEBİYAT ÜZERİNE SAMİMİ SÖYLEŞİ

Kiremitçi: ‘Neden hala kitap okunuyor, merak ediyorum?’

Milat Gazetesi Editörü Nil Gülsüm Gül’ün moderatörlüğünde Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen edebiyat söyleşisine son dönemin başarılı yazarlarından Tuna Kiremitçi konuk oldu.

‘Bu İşte Bir Yalnızlık Var, Git Kendini Çok Sevdirmeden’ romanlarıyla geniş okur kitlesine ulaşan Kiremitçi, Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşide son kitabı ‘Gönül Meselesi’ni ve edebiyatla ilgili görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

‘EDEBİYAT; DİL CAMBAZLIĞI DEĞİL, HİZMET OLMALI’

Daha önce bir gazetede yayımladığı ‘Başörtülü Esas Kız’ başlıklı köşe yazısıyla tartışmalara konu olan yazar, son kitabında başörtülü bir kız olarak okurların karşısına çıkardığı ‘Gönül’ karakterini anlattı. Kitapta hikayenin Fatih ve Maçka arasında geçtiğini ifade eden Kiremitçi‘ Bu kitapta yaşam tarzlarımız farklı olsa da insanların gönül bağlarını hatırlatmak istedim. ‘Gönül Meselesi’ kimseyi ötekileştirmeyen, herkesi anlamaya çalışan bir kitap. Edebiyatçıya düşen de budur bence. Edebiyatçı, dil cambazlığını bir yana bırakıp, okurun duygu ve düşünce dünyasına katkıda bulunmalıdır.’ diye konuştu.

‘HAYAL KURMA HAKKIMIZI ALDILAR’

‘Hayal kurma hakkımızı elimizden aldılar. diyerek, dizi yapımcılarını eleştiren Kiremitçi, ünlü romancıların kitaplarının dizi olarak yayınlanmasından yana olmadığını belirtti. Bu kanısını Aşk-ı Memnu dizisiyle örnekleyen ünlü yazar, “Kıvanç Tatlıtuğ’un oyunculuğunu çok beğeniyorum. Ancak Aşk-ı Memnu’yu okuyan bir insan ‘Behlül’ ismini gördüğünde aklına Kıvanç’tan başka kimse gelmiyor.’ diyerek, okurların Behlül’ü kendi hayallerinde yaratması gerektiğini belirtti.

‘NİYE HALA KİTAP OKUNUYOR?’

Tuna Kiremitçi, Türk toplumunda en çok tartışılan konulardan biri olan kitap okuma konusuna da değişik bir bakış açısı getirdi. Neden kitap okuyoruz?’ diye sorarak, görsel bir çağda yaşadığımıza dikkat çeken yazar, ‘Çok hızlı bir çağdayız. İnternet var, televizyon var, ancak hala kitap okunuyor bence biraz bunun üzerine düşünmeliyiz. Akşam işten yorgun argın evine dönen insanlar, kitap okumaktan ziyade televizyon izlemeyi tercih edebilir. Çünkü kitap okumak, televizyon izlemekten daha zahmetli bir iştir. Niye hala kitap okunuyor? Bunu merak etmiyor değilim ama sanırım hayal kurmaya dahil arzumuz hiç bitmeyecek.” dedi.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi