Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

KARLI YOLLARA DİKKAT! - BaŞakHaberBaŞakHaber

19 Nisan 2024 - 05:53

KARLI YOLLARA DİKKAT!

KARLI YOLLARA DİKKAT!

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

KARLI YOLLARA DİKKAT!
Son Güncelleme :

21 Aralık 2012 - 0:55

345 views

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Karlı yollarda güvenli sürüş için sadece kar lastiği, zincir takmak yeterli değil. Ani frenden ve gaza basmaktan kaçının. Motor devrini fazla yükseltmeden vites değiştirin.

Bir kış sabahı uyandınız işe gideceksiniz, camdan bir baktınız. “beyaz bir sürprizle” karşılatınız, her taraf kar. Peki otomobi linize sadece zincir veya kar lastiği takmanız güvenli sürüş için yeterli mi? Tabii ki hayır… îşte sizlere karlı yollarda yardımcı olabilecek öneriler:

Kış lastiği veya zincir kullanmak aracın daha güvenli yol almasını sağlayacak. Lastiklerin havasını kontrol edin. Diş derinliği az olan lastikler karda tutunamaz.

Örgülü tip zinciri tercih etmenizde fayda var. Merdivenliye oranla daha kolay takılıyor.

Yola çıkmadan önce aracınızın camlarındaki ve tavanındaki karları temizleyin. Sileceklerin geceleri donarak, cama yapışmasını engellemek için açık bırakın.

SERT FREN YAPMAYIN

Gaz pedalına ani basıp bırakmayın. Sert direksiyon hareketlerinden kaçının. Otomatik şanzımanlı araç kullanıyorsanız gaza tam basmayın.

Önünüzdeki araçlarla takip mesafenizi normalin iki katında tutun.

Karlı zeminde ikinci viteste, az gaz vererek kalkın. Yokuş tırmanırken, motor devrini fazla yükseltmeden vites büyütmek ve yumuşak hızlanma, patinajı önler.

Yokuş inerken motor freni yapın. Sert fren yapmaktan kaçının.

Otomobilinizde ABS sistemi olsa da ani frenlerden kaçının. Fren sırasında tekerlekler kilitleniyorsa, ABS sisteminiz varsa, frenî pompalamayın. ABS yoksa, kilitlenme çözülünceye kadar freni gevşetin.

Araç ani veya fren yüzünden kaymaya başlarsa hemen ayağınızı gaz ve fren pedalından çekin. Eğer patinaj sürüyorsa, direksiyonu arka tarafın kaydığı yöne çevirip, aracı düz duruma getirin.

Aracınız kara saplanırsa, tekerleri düz tutun, ileri gidemiyorsanız, önce geriye daha sonra tekrar ileriye gitmeye çalışın.

Rüzgara açık yerlere dikkat edin, buzlanma riski artar. Özellikle köprünün üstü tehlikeli olabilir.

Kaynak: (www.turkpoint.com)

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi