Başakşehir Belediyesi İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoyu ölümünün 76. yıldönümünde düzenlenen Safahad tiyatro oyunuyla yad etti.
Vatan aşığı Şairin hayatından kesitlerin yer aldığı ve şiirlerle zenginleşen gösteriye Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, ilçe okullarının öğrencileri ve çok sayıda vatandaş ilgiyle izledi.
Asımın Nesli yetişiyor
Akifle ilgili yazılmış ilk oyun olan Safahad-Mehmet Akif Ersoy eseri 81 ilde pek çok defalar gösterildi. Tek kişilik oyunda performansı ile göz dolduran oyuncu Ahmet Yenilmez uzun süre ayakta alkışlandı. Oyun sonunda kısa bir söyleşi de yapan Yenilmez; Mehmet Akif Ersoyu ve düşüncelerine sahip çıkmalıyız. Taksimde Akifin yaşadığı evin müze olması için çalışmalar yapıyoruz dedi.
Çınar Kongre Merkezindeki oyunun sonunda Başkan yardımcısı Haluk Dikbaş, teşekkür ederek Asımın nesli Başakşehirde yetişiyor ve büyüyor dedi. Oyuncu Yenilmez Başakşehir Belediyesine teşekkür ederek, takdim edilen çiçeği ağabeyi askerde olan Başakşehirli Yeşim Özdemire verdi.
Mehmet Akif Ersoy bir rol modeldir
Sadece İstiklalimizin değil aynı zamanda İstikbalimizin Şairini günümüzü ve gönlümüze aktaran Yenilmez; Mehmet Akif Ersoy günümüze taşıyan İstisnasız şunu söylemek lazım, üzerinde ittifak yapılabilecek, askeri müştereklerde buluşabileceğimiz bir tek Mehmet Akif kalmıştır. Bu dünyada hiç tanınmadığı halde bu kadar sevilen bir insan varmıdır bilmiyorum. Toplumumuzda ister şiiri sevsin ister sevmesin hepimizin ezbere bildiği tek şiir İstiklal Marşımızdır. İlkokuldan ömrümüzün sonuna kadar unutmayacağımız şiirdir. Fakat biz ülke olarak Mehmet Akifin üzerine kum örtmüşüz, İstiklal Marşı şiiriyle ve bu şiirle de ittifak yapmışız. Şimdi bu son ittifakımızda çatırdamaya başladı. Mehmet Akif bu endişeyi hissetmiş gibi bir şiir yazmış Türk Arapsız yaşayamaz, kim ki yaşar der delidir. Arap Türkün hem sağ gözü hem de sağ elidir diyor. Akif bir rol modeldir. İdeolojimiz ne olursa olsun yaşantısı ile tüm bireylerin idolüdür diye konuştu.
81 İlde oynandı
Oyunla ilgili bilgiler de veren ünlü sanatçı Ahmet Yenilmez Bu oyun Akifle ilgili yazılmış ilk oyundur, aynı zamanda sanatla yapılan kamuoyu araştırması ve performans oyunu olduğu için çok önemlidir. 81 vilayeti dolaşan tek oyundur. Mesela Konya gibi pek çok vilayette de yirminci kez de oynanmıştır. dedi.