Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Şahintepe'de Kutlu Doğum Coşkusu - BaŞakHaberBaŞakHaber

29 Mart 2024 - 09:36

Şahintepe’de Kutlu Doğum Coşkusu

Şahintepe’de Kutlu Doğum Coşkusu

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Şahintepe’de Kutlu Doğum Coşkusu
Son Güncelleme :

21 Nisan 2013 - 4:55

379 views

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Başakşehir Belediyesi Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini “Güller Açtı O gelince” başlığı altında sırasıyla Şahintepe, Bahçeşehir, Güvercintepe ve Başakşehir’de bir dizi etkinlikle kutlayacak. Peygamber Hz. Muhammed (S.A.V)’nin kutlu doğumunu idrak etmek amacıyla düzenlenen programların ilki Şahintepe’de gerçekleşti.

Şahintepe Karagöz Düğün Salonunu’nda gerçekleşen programa Peygamberimizin örnek ahlakını anlatan sohbeti ile Doç. Dr. Mustafa Karataş ve seslendirdiği birbirinden güzel ilahileri ile Emre Ermiş konuk oldu.

Hafız Mustafa Özyılmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa Başakşehir Müftüsü Ahmet Bilgi, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Şahintepe Mahalle Muhtarı Erol Çapan ve çok sayıda Şahintepe’li katıldı.

“Medeniyetler tarihini yeniden yazan peygamber Efendimizin örnek hayatıyla buluşuyoruz”

Ülkemizin yakın tarihinde insanlarımızın Kur’an-ı Kerim ve peygamber sevgisinden nasıl mahrum bırakıldıklarını programın açılış konuşmasında dile getiren Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş” Ülkemiz daha düne kadar çocuklarımızın camilerimizde ve okullarımızda Kur’an-ı Kerim okuyup öğrenmelerini engelleyecek bir çok yasaklayıcı uygulamalara sahipti. Bu ülkenin insanları peygamber efendimizin sevgisini kendi çocuklarının okuduğu okullarda ya da resmi kurumların içinde yaşayamadığı dönemleri yaşadı. Neyse ki artık bu dönemleri geride bıraktık ve medeniyetler tarihini yeniden yazan peygamber efendimizin örnek hayatıyla buluşuyoruz” şeklinde konuştu.

“O, bir güneş gibi tüm dünyayı aydınlattı”

Kısa bir selamlama konuşması ile bu anlamlı geceye katılan herkese teşekkürlerini ileten Başakşehir Müftüsü Ahmet Bilgi” Peygamber Efendimizin 1442. Doğum yıl dönümü vesilesi ile buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz cahil bir toplumda zulmü ortadan kaldırdı ve bir güneş gibi tüm dünyayı aydınlattı” dedi.

Selamlama konuşmalarının ardından Emre Ermiş Peygamberimizi anlatan birbirinden güzel ilahiler okudu.

“Peygamberimiz ümmeti için yaşamıştır”

Her sözünü tane tana söyleyen ve söylediği her sözün gönle girmesini sağlamak için üç defa tekrarlayan Peygamber Efendimizin ahlakını madde halinde inceleyen Doç. Dr. Mustafa Karataş “Ben Peygamberimizin ahlakını üç cümle ile anlatıyorum. Birincisi Peygamberimiz kendisi için değil başkası için yaşamıştır. Yetimler, yardıma ihtiyacı olanlar, kadınlar, çocuklar ve ümmeti için yaşamıştır. İkincisi Peygamberimiz olduğu gibi görünmüş ve göründüğü gibi olmuştur. Yani üzülmesi ya da sevilmesi yüzünden rahatlıkla belli olan, içi dışı bir olan bir ahlaka sahipti. Üçüncüsü ise dünya ve ahret dengesini mükemmel kurmuştur. Dünya yaşantısını kötülememiş toplumun arasına karışmış ve sorunlarına ortak olmuştur” şeklinde konuştu.

Program sonunda Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş konuklara çiçek takdim etti.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi