Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

MÜMİN ELİYLE HİÇ BİR CANLIYI İNCİTMEYENDİR - BaŞakHaberBaŞakHaber

26 Nisan 2024 - 00:02

MÜMİN ELİYLE HİÇ BİR CANLIYI İNCİTMEYENDİR

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

MÜMİN ELİYLE HİÇ BİR CANLIYI İNCİTMEYENDİR
Son Güncelleme :

27 Haziran 2013 - 12:49

378 views

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

MÜMİN, ELİYLE HİÇ BİR CANLIYI İNCİTMEYENDİR

Fani bir dünya, amansız bir imtihan, müminin zindanı, kâfirin ise cenneti olan, su üzere kurulmuş taklit bir bina olan bu dünyada. Asıl olan Kuran’ın rehberliğinde, peygamberimizin A.S.’ın nuru ve velayeti ile Allah (C.C.)’nin kudret ve kuvveti ile başımıza gelen her olaydan, Allah için ders çıkarmak. 

Her geç en gün biraz daha huzuru temin için mücadele etme alanımızı genişletmek zorundayız. Mümin güldür güldendir, mümin gariptir, mümin mahzundur, mümin mazlumdur, mümin Kuran’adır, mümin peygamber’edir, mümin Allah´adır. Mümin akıllı ve olgundur, mümin zeki ve çalışkandır, mümin ibadet ve itaat ehlidir. Mümin nefsine yenilmeyendir, mümin emir ve yasaklara uyandır, mümin eliyle ve diliyle hiçbir yaratılmışı incitmeyendir. Mümin zarara ve ziyana sebep olmayandır, mümin Allah’ı hatırlatan iyiliğe, doğruluğa, adalete, akrabaya ilgiye, komşuya alakaya, davet eden kötülüğü, çirkinliği, fuhşiyatı ve haddi aşmayı, şımarıklık etmeyi tavsiye etmeyendir. Mümin güzel ahlakın en büyük temsilcisidir. Mümin dünyaya aldanmayan ama dünyası için çalışandır. Mümin Allah’tan korkan ve günahlardan kaçan bir nur parçasıdır. Mümin İslam’da huzuru en güzel yansıtan, Kuran’dan sonra en güzel Allah göstergesi ve rahmetidir. Mümin’in mümine duası reddedilmez. Mümin kendisin için istediğini, mümin kardeşi içinde isteyendir. Mümin kendisin için istemediğini, mümin kardeşi içinde istemeyendir.

Mümin kardeşim, dünya zor. Ey kardeşim bu dünyada mümin olabilmek, mümin kalabilmek, mümin ölebilmek zor. Şeytan ve dostları altı cihetten taarruz ve oyunlarını kurmakta, çeşitli zaman geçirme taktikleri ile zamanlarımızı heba etmekte. Haydi, kardeşim oyuna gelme, bu geçici imtihanında son bulacağını unutma.

Sadettin TURHAN

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi