Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Başakşehir'de Suriye Okulu Açıldı - BaŞakHaberBaŞakHaber

29 Mart 2024 - 07:49

Başakşehir’de Suriye Okulu Açıldı

Başakşehir’de Suriye Okulu Açıldı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Başakşehir’de Suriye Okulu Açıldı
Son Güncelleme :

11 Ekim 2013 - 22:25

289 views

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

İkram Derneği tarafından  Başakşehir´de ikamet eden Suriyeli ailelerin çocuklarının eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmeleri için El Aksa Okulları adı altında bir eğitim kurumu açıldı.

Göçmen Konutları´nda gerçekleşen okul açılışına Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Sosyal İşler Müdürü Bekir Akbulut, Suriye Şam Alimler Birliği Üyeleri Seriya El-Rivayi, Mustafa El- Hamid, İkram Derneği Genel Sekreteri Süheyl El- Nasir, Aksa Okulları Genel Müdürü Salih Fadıl, Başakşehir Aksa Okulları Genel Müdürü El-Kerim Camus,Uzaya giden ilk Suriye´li Muhammed Fares, Suriyeli aileler ve öğrencileri katıldı.

“Biz size gönlümüzü ve topraklarımızı açtık”

Olimpia Eğlence Merkezi´nin bir katında 450 öğrencisi ile eğitime merhaba diyen Aksa Okulunun açılış  törenine katılan Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş yaptığı konuşmada” Bugün  Suriyeli kardeşlerimizle birlikte olduğumuz için kendimizi çok bahtiyar hissediyoruz. Suriye´den gelen her mülteci bizim için çok değerli. Biz size gönlümüzü ve topraklarımızı açtık. Biz Başakşehir Belediyesi olarak Suriyeli kardeşlerimizin ne tür sorunu olursa olsun sorunun çözümü konusunda hiç bir yardımı esirgemeyeceğiz ve her zaman yanınızda olacağız” dedi.

Türkiye ve Suriye´nin arasını hiç kimse bozamaz

Türkiye ve Suriye arasındaki  dostluk ilişkilerine değinen Aksa Okulları Genel Müdürü Salih Fadıl bu köklü dostluğun hiç bir şekilde bozulmayacağını belirti. Fadıl; “Biz Suriye´nin son yaşadığı savaşta özelikle şunu gördük, hiç kimse Suriye ve Türkiye´nin arasını bozamaz. Türkiye, ülkesini savaş yüzünden terketmek zorunda kalan kardeşlerimize her zaman kucak açtı ve yardımlarını esirgemedi. Biz bu savaşta tüm dünyaya  Türkiye ve Suriye´nin kardeş olduğunu ve dostluklarının kalıcı olduğunu gösterdik” şeklinde konuştu.

“Biz tüm yıkımlara karşı okullar açmaya devam edeceğiz”

Suriye´de yaşanılan büyük acılara rağmen açılışı gerçekleşen okulla birlikte büyük bir sevinç yaşadıklarını belirten İkram Derneği Genel Sekreteri Süheyl El-Nasir, “Üzüntülerimizin içinde bugün mutlu bir an yaşıyoruz. Biz bu okulu Suriye´den göç etmek zorunda kalan kardeşlerimizin çocukları eğitim-öğretim olanaklarından mahrum kalmasınlar diye açıyoruz. Biz savaşlara ve yıkımlara karşı okullar açmaya devam edeceğiz ve umarım ki ülkemizi yeniden inşa edeceğiz.” şeklinde düşüncelerini belirtti.

“Peygamber  ahlakı taşıyan gençler yetiştireceğiz”

Başakşehir El Aksa Okulları Genel Müdürü El-Kerim Camus, da yaptığı konuşmada” Bu okulun müdürlüğü bana nasip olduğu için çok mutluyum. Biz bu okulda Hz. Peygamberin ahlakını taşıyan çocuklar yetiştireceğimize söz veriyoruz. Gerek okulun kuruluş aşamasında gerekse bu gün açılışımızda bizleri yalnız bırakmayan  siz dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Başakşehir El Aksa Okulları açılış töreni öğrencilerin Suriye, vatan  ve özgürlük temalı şarkı ve şiir gösterileri ile sona erdi.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi