Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Belediye Mağduriyeti Giderecek - BaŞakHaberBaŞakHaber

18 Nisan 2024 - 03:39

Belediye Mağduriyeti Giderecek

Belediye Mağduriyeti Giderecek

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Belediye Mağduriyeti Giderecek
Son Güncelleme :

14 Ekim 2013 - 1:58

293 views

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Başakşehir Belediyesi kurban kesim ve satış alanında, elektrik akımına kapılarak telef olan  hayvanların sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için belediye ekipleri seferber oldu.  Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Kartoğlu, olayın sebebinin ortaya çıkması için teknik çalışmaların devam ettiğini belirterek hayvan sahiplerinin mağduriyetlerinin belediye tarafından giderileceğini söyledi.

Başakşehir 1. Etap´ta yer alan 26bin m2 lik alanda kurulan, 126 çadırlık kurban kesim ve satış alanında, 1 çadırda 30´a yakın büyükbaş hayvan henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen elektrik  akımına kapıldı. Hayvanlardan 17’si olay anında telef olurken, 11 tanesi alanda bulunan mobil kesim ünitelerinde kesildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı  Yasin Kartoğlu, olayla ilgili teknik çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Dün akşam saatlerinde bir kaza oluşmuş. Şu anda henüz teknik manada rapor çıkartamadık. Ekiplerimiz konuyla ilgili çalışmalarına devam ediyorlar. Bununla ilgili 11 tane hayvan kesildi. 17 tane hayvan telef oldu. Telef olan hayvanlarımız sağlıklı koşullarda gömdük. Biz belediye olarak akşam yapılan çalışmalarla, hem de arkadaşlarla ilgili mağduriyetler neyse yardımcı olacağız.” diye konuştu.

Kurban satıcılarının mağduriyetlerinin belediye tarafından giderileceğini belirten Başkan Yardımcısı  Kartoğlu, “Akıma kapılıp telef olmadan kurtarılan hayvanlar sağlık kontrolünden geçerek kesildi. Hayvan sahiplerine de ücretleri ödenecek. Diğer hayvanlarla ilgili tespit çalışması yapılıp, vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi ile ilgili belediye olarak üzerimize düşen neyse

yapacağız.” dedi.

Telef Olan Hayvanların Yerine Yeni Kurbanlar Verildi

Telef olan hayvanlarının mal sahiplerine paralarını iade ettiğini belirten kurban satıcısı Metin Taşdemir, “4 tane hayvanı kestik. Kesilen hayvanları belediyeye teslim ettik. 4’ü de satılmıştı. Mal sahiplerini çağırdık. 2 kişiye yerine mal verdik. 2 kişiye de paralarını verdik. Bu şekilde onların da mağduriyetleri giderildi” diye konuştu.

17 tane hayvanı telef olan Selim Alkaya, “Bizde de 17 tane hayvan telef oldu. 4 tanesini de son anda kesebildik. Kestiklerimizi de belediyeye teslim ettik. Akşam tutanaklar tutuldu. Belediye mağduriyetimizin de giderileceğine dair sözünü verdiler. Satılan hayvanlarımızın da sahiplerini çağırdık. İade yapılması gerekenlerin parasını iade ettik. Şuanda herhangi bir sıkıntımız yok” dedi.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi