Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

İşte kesinleşen 17 ilçe - BaŞakHaberBaŞakHaber

20 Nisan 2024 - 10:10

İşte kesinleşen 17 ilçe

CHP adayları belirlemek için İstanbul ilçeleri için ön seçim kararı aldı.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

İşte kesinleşen 17 ilçe
Son Güncelleme :

08 Kasım 2013 - 23:56

295 views

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

CHP´de PM kararı ile oluşturulan ve Belediye başkan adaylarını seçecek komisyonda, CHP Genel Sekreteri Billun Tamaylıgil, CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Bülent Tezcan, Gökhan Günaydın ve Umut Oran bulunuyor. Komisyon adayların seçmen eğilimi ve partiye uygunluğuna karar vermek üzere bugün yapılan toplantıda İstanbul ilçeleri için ön seçim kararı aldı.

Kesinleşen ön seçim ilçeleri şöyle; Beykoz, Pendik, Tuzla, Şile, Sultanbeyli, Sancaktepe, Üsküdar, Bayrampaşa, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Zeytinburnu, Beylikdüzü, Başakşehir, Küçükçekmece, Bahçelievler.

ÖN SEÇİM NASIL YAPILACAK?
Ön seçim yapılacak bu ilçelerde, CHP´nin tüm üyeleri Aralık ayının ilk haftası sandığa gidecek. Onbinlerce CHP´linin ön seçimde oy kullanması bekleniyor. Gelecek haftadan itibaren tüm aday adayları üyelere ulaşarak örgütün nabzını tutacak. İlçelerde ittifaklarla aday adayları sayısının yarı yarıya düşmesi bekleniyor. Yaklaşık 20 sene sonra İstanbul´da CHP´lilerin ön seçimle tanışması örgütü hareketlendireceğe benziyor.

Toplantıda İstanbul´da bazı ilçelerde de ön seçim kararı alınması konuşuldu. Ön seçim yapılması kesinleşmeyen o ilçeler ise; Çekmeköy, Ümraniye, Beyoğlu, Esenler, Sultangazi, Arnavutköy, Bağcılar. Toplantıda bu ilçelerde anket yapılması konusu gündeme geldi.

MEVCUT BELEDİYELERDE NE OLACAK?
CHP´nin beşli komisyonu İstanbul´daki mevcut belediyeleri olan ilçelerde ön seçim kararı henüz almadı. Toplantıda bu konu da konuşulsa da, karar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na bırakıldı. Kılıçdaroğlu´nun bu ilçelerde adayı kendisinin belirleyeceği konuşuluyor.

İBB ADAYI NASIL BELİRLENECEK?
Özellikle Adnan Keskin ve Gökhan Günaydın İBB adayı için ön seçim belirlenmesini istediği bu toplantıda, İBB adayını belirlemede de ön seçim kararı alınmadı. Bu karar da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na bırakıldı. Kılıçdaroğlu´nun İBB adayını belirlemede ön seçimi isteyeceği konuşuluyor.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi