Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Ontario, İnovasyon Bakan Yardımcısı Ziyareti - BaŞakHaberBaŞakHaber

29 Mart 2024 - 07:42

Ontario, İnovasyon Bakan Yardımcısı Ziyareti

Kanada’nın en kalabalık ve ikinci büyük eyaleti olan Ontario İnovasyon Bakan Yardımcısı Wendy Tilford beraberindeki heyetle Başakşehir Living Lab’ı yerinde ziyaret etti.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Ontario, İnovasyon Bakan Yardımcısı Ziyareti
Son Güncelleme :

12 Kasım 2013 - 19:56

365 views

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Kanada’nın en kalabalık ve ikinci büyük eyaleti olan Ontario İnovasyon Bakan Yardımcısı Wendy Tilford beraberindeki heyetle Başakşehir Living Lab’ı yerinde ziyaret etti.

Bakan Yardımcısı Wendy Tilford, Başakşehir hizmet binasında Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’la makamında bir süre sohbet etti.  Bakan Yardımcısına Başkan Uysal’ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Murat Şahin, Bilgi İşlem Müdürü Bekir Selçuk Temel eşlik etti.

“Bölgeden ve belediye binasından çok etkilendim”

Sohbet esnasında çevre ve belediye binasından çok etkilendiğini belirten Bakan Yardımcısı Tilford; “Bizim bölgemizde 17 tane kuluçka merkezi bulunuyor ve bunların ana üssü sembolik olarak yıllar önce insülinin icad edildiği yerde kuruldu. Amerika´da California´dan sonra en büyük ICT merkezi Ontario´da bulunuyor. Biz de bu tür teknolojik gelişmeler merkezi hükümet eliyle yürütülüyor. Hükümet olarak gelecekteki teknolojik stratejimizi hazırlayıp, iş dünyası ile bunu paylaşıp bölgenin gelecekte de teknolojik bir lider olarak kalmasını sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Başkan Uysal´ı kendi Living Lab merkezlerini görmek için Ontario´ya davet eden Bakan Yardımcısı Tilford, Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşüldüğünü belirterek “Biz Merkezimizde bir proje başladığında ilgili ülkelerde bir ayak kurup global bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Eğitimle ilgili bir çok geliştirmeler yapıldı, Türkiye´de ve burada da Başkan´ın bahsettiği yeni İmam Hatip Okulu’nda eğitimlerde kullanılan teknolojik cihazları tamamlayıcı işbirliği imkanları doğabilir. Başkan´a bu konuda iş birliği ve birlikte çalışmayı teklif ediyorum.” dedi.

“Teknoloji vatandaşın faydası için kullanılırsa anlamlı olur”

Başkan Uysal, Başakşehir´de vatandaşı teknolojiyle buluşturan yaklaşımı çok beğendiğini belirten Bakan Yardımcısı Wendy Tilford´a “Burası vatandaşa hizmet etmek için çalışan bir belediye. Biz bir şirketin Ar-Ge birimi değiliz. Çevre ve zaman teknolojiyle ilgilenme zorunluluğu getiriyor. Teknoloji bizim vatandaşımıza ulaşıp onun hayatını kolaylaştırdığında bizim için bir anlamı var.” dedi.

Sohbetin ardından Belediye hizmet binasını gezen Bakan Yardımcısı Wendy Tilford ve beraberindeki heyete toplantı odasında Living Lab ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

Başkan ve Heyet Living Lab Binası´nı gezdiler

Belediyenin teknoloji kullanımında ve yaratıcılıkta dünya şehirlerini örnek alarak geliştirdiği projesi Living Lab (Yaşam Laboratuvarı) nın 5. Etapta yer alan binasını da ziyaret eden Bakan Yardımcısı Tilford´a Living Lab Merkezi hakkında bilgiler verdi.

Başkan Uysal; ” Başakşehir Living-Lab 23 Mayıs 2012 tarihinde Mechelen, Belçika´da yapılan törenle European Network of Living Labs, ENoLL´un üyesi olmuştu. Akabinde de İlçe’de Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nin çalışmaları başladı. Türkiye ve dünyadan gelen yaratıcı Bilgi ve İletişim Teknolojileri ilişkili ürün ve hizmetlerin geliştirildiği, gerçek ortamda denendiği ve görücüye çıktığı bir merkez olacak olan Living Lab 3 bin m2’lik alanda Zemin +2 kat ve terastan oluşuyor. Pek çok ana başlıkta proje’de geliştirilecek olan Başakşehir İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi, ICT (Bilgi İletişim Teknolojileri) tabanlı ürün ve hizmet geliştirme ve deneme ortamı olacak.  Merkez’de kurumlar dışında yaratıcı fikri olup yeterli kaynağı olmayan birey ve küçük işletmelere geliştirme yapma imkanı ve tüketiciye ya da yatırımcıya gösterme ortamı sağlayacak. Gerçek bir ortam laboratuarı olan ve Türkiye’de ilk olacak olan sistem herhangi bir bilim dalında yapılan bir geliştirmenin, gerçek doğal ortamında, gerçek kullanıcılarla test edildiği, iyileştirildiği ve uygulandığı bir teknoloji ortamı sunacak.” dedi.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi