Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Living Lab Projesi İstanbul Bilişim Kongresi’nde - BaŞakHaberBaŞakHaber

25 Nisan 2024 - 22:20

Living Lab Projesi İstanbul Bilişim Kongresi’nde

Türkiye Bilişim Derneği ve Kadir Has Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Akıllı Şehirler temalı VII. İstanbul Bilişim Kongresi’nde Başakşehir Living Lab tanıtıldı.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Living Lab Projesi İstanbul Bilişim Kongresi’nde
Son Güncelleme :

13 Kasım 2013 - 21:27

402 views

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Türkiye Bilişim Derneği ve Kadir Has Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Akıllı Şehirler temalı VII. İstanbul Bilişim Kongresi’nde Başakşehir Living Lab tanıtıldı.

Kadir Has Üniversitesi’nin Haliç yerleşkesinde 13-14 Kasım tarihlerinde gerçekleşen Kongrede Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri Kurumu, Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile 17 farklı oturumda 50’den fazla konuşmacı yer alıyor.  Kongrenin birinci gününde Akıllı ve Dijital Yaşam başlıklı oturuma konuşmacı olarak katılan Başakşehir Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Bekir Selçuk Temel Başakşehir Living Lab projesini anlattı.

Dijital Türkiye Platformu Koordinatörü Behçet Envarlı’nın moderatörlüğünü yaptığı oturumda Başakşehir Living Lab ile ilgili bir sunumun ardından Bilgi İşlem Müdürü Bekir Selçuk Temel, projenin ayrıntılarını anlattı.

Rutin belediyeciliğin dışına çıkıldı

2009’da kurulan yeni bir ilçe olmasına rağmen beş yıl içinde hedeflenen nüfusun 1 milyon civarında öngörüldüğüne dikkat çeken Bekir Selçuk Temel, “Rutin belediyeciliğin dışına çıkarak ‘Teknolojiyi en iyi şekilde vatandaşa nasıl sunabiliriz’ sorusunun karşısında en iyi proje olarak Living Lab projesi çıktı. Başakşehir Belediyesi’nin dünya şehirlerini örnek alarak geliştirdiği projesi Living Lab (Yaşam Laborutuvarı) ile Başakşehir dünya genelinde az sayıda bulunan bir merkez kazandı.” dedi.

“50 girişimciye destek verebilecek durumdayız”

Proje kapsamında Başakşehir ilçe sınırları içinde yaşayan vatandaşlara hem belediye tarafından hem Living Lab binasında showroom alanında yeni teknolojiyi sunabilir duruma gelindiğini belirten Temel; “Yaklaşık 100 m2’lik bir alanda girişimci arkadaşlara yaklaşık 50 kişiye masası sandalyesi bilgisayarına kadar destek verebilir durumdayız. Proje kapsamında ilçemize bazı standartlar getirerek yeni yapılan bina ruhsatlarında fiber optik internet altyapısı şartı koştuk. Şu an Başakşehir’de yaşayan her vatandaş arzu etmeleri halinde 1Gbps internet altyapısını kullanabilir durumda.” diye konuştu.

Belediye hizmetlerinde de vatandaş için teknoloji

Belediye hizmet binalarında ve işleyişte vatandaşlar için yapılan teknolojik projelere de değinen Bilgi İşlem Müdürü Bekir Selçuk Temel bu projeleri söyle anlattı; “Bunların en önemlisi çağrı merkezimiz. Vatandaş istediğinde hem web sitesinden hem telefondan ulaşıp istek talep ve şikayetlerini iletebiliyor. Şikayet hangi müdürlükle alakalıysa o birime iletilip problem çözüldükten sonra yine Çağrı merkezi yoluyla memnuniyet araması yapılıyor.

Yine kurduğumuz Elektronik ve fiziksel arşivimizle 5 milyon evrak belediyemizde 500 m2’lik bir alanda fiziksel olarak saklanıp fiziksel olarak da taranıyor. Elektronik imzaya geçtiğimiz için vatandaşlar imar ve diğer dilekçe konularında da e-imzayı kullanıp işlemlerini yapabiliyorlar.

Ayrıca Mobil Sağlık Tarama Ünitesi ile 18 kalem tahlili bu cihaz üzerinden yapılabiliyor. İlçede 17 noktaya koyduğumuz bu mobil sağlık tarama cihazlarının sonuçlarını vatandaşlar web ve cep telefonları üzerinden takip edebiliyorlar. Bir bakıma ilçemizin sağlık haritasını da bu şekilde çıkartmış olacağız.  Tüm bu projeler kapsamındaki hedefimiz de Başakşehir’i olabildiğince teknolojik bir şehir yapmak. Konferanslarımızda sürekli vurguladığımız akıllı şehirler ancak bu tarz bir altyapıyla oluşabilir.”

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi