Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Çocuk Sorunu Masaya Yatırıldı! - BaŞakHaberBaŞakHaber

25 Nisan 2024 - 04:29

Çocuk Sorunu Masaya Yatırıldı!

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Çocuk Sorunu Masaya Yatırıldı!
Son Güncelleme :

30 Aralık 2013 - 20:23

385 views

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Başakşehir’de toplumun sorunlarını tespit etmek ve bunlara çözüm önerileri getirebilmek maksadıyla kurulan Başakşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu bu yıl çok önemli bir çalışmaya öncülük ediyor. Toplumun en önemli sosyal sorunlarından biri olan risk altında ve korunması gereken çocuklarla ilgili bilimsel bir çalıştay düzenleniyor.
Başakşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve Başakşehir Kaymakamlığı desteğiyle 28-29 Aralık 2013 tarihinde Makro İnşaat ve Retaj Royale İstanbul Hotelin ana sponsorluğunda bilim insanları, alanın uzmanları ve sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla çocuk sorunun önlenmesi ve çözümü yönünde irade ortaya koyuyor.

Çocuğu ihmale neden olan faktörler

Aile kurumunun en temel fonksiyonu; toplumumuzun birlikteliğinin ve bütünlüğünün korunması, güçlendirilmesi, çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasıdır. Eşler arası iletişim sorunları, aile içi yaşanan çatışmalar ve boşanmalar nedeniyle ilgiye, sevgiye, bakıma muhtaç çocuklarda stres faktörüne yol açmakta, uyum ve davranış sorunları gösteren çocukların sayısı hızla artmaktadır. Sağlıksız aile sisteminde yetişen çocuklar ihmal ve istismara açık hale gelmektedir.

Aşağıda sizlerle paylaşacağım haberlerde çocuk sorununu algılamanıza ilişkin en çarpıcı örneklerini sunuyor. Tehlikenin aslında ne kadar yakınımızda olduğunu gösteriyor.

893 bin çocuk, çoğunluğu tarımda, sanayide ve evde kayıtsız çalışırken çalışan çocukların yüzde 50,2’si okula gidemiyor. ‘Cezaevlerinde 2 bin 331 çocuk tutuklu ve hükümlü var’

Gündem Çocuk tarafından hazırlanan rapora göre cezaevlerinde yaklaşık 2 bin 331 çocuk tutuklu ve hükümlü var. 893 bin çocuk, çoğunluğu tarımda, sanayide ve evde kayıtsız çalışıyor. Çalışan çocukların yüzde 50,2’si okula gidemiyor. 2006 yılı SGK İstatistiklerinde zorunlu sigorta kapsamında ücretli olarak çalışan (14-17 yaş) çocukların sayısı 14 bin 161 iken, 2012 yılında 62 bin 925’e yükseldi. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, 2013’te 55 çocuk işçinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Çalışan çocukların yüzde 50.2’si okula gitmiyor

TÜİK 2012 Çocuk İşgücü Anketi’ne göre, 893 bin çocuk, çoğunluğu tarımda, sanayide ve evde kayıtsız çalışmaktadır. Çalışan çocukların % 50,2’si okula gitmemektedir. 2006 yılı SGK İstatistiklerinde zorunlu sigorta kapsamında ücretli olarak çalışan (14-17 yaş) çocukların sayısı 14 bin 161 iken, 2012 yılında 62 bin 925’e yükselmiştir. Hükümetin ucuz istihdam stratejisi ve yoksulluk, çocuk işçiliğini beslemektedir. Eğitimde 444 sistemi bunun zeminini yaratmaktadır.

55 çocuk iş cinayetinde öldü

Çocuk emeği sömürüsü ve iş cinayetleri denilince, 14 Mart 2013’te Adana’da haftalığı 100 TL’ye çalıştığı fabrikada kafası pres makinesine sıkışarak ölen 13 yaşındaki çocuk işçi Ahmet Yıldız hatırlanacaktır.  Mahkemece Babasına, taksitle 25 bin lira ödenmesine karar verilmesi daha da vahimdir. Ekim 2013 itibariyle 55 çocuk iş cinayetlerinde ölmüştür. (T24.com)

Bir baba, 10 ve 14 yaşlarındaki 2 oğlunu zorla uyuşturucu bağımlısı yaptı!

18 yaşında olan ağabeyi M.A. 14 yaşındayken kardeşiyle aynı zamanlarda babası ona da zorla enjekte etmiş ve uyuşturucu bağımlısı yapmış. M.A. da gasp, hırsızlık ve uyuşturucu madde taşımaktan Sincan Cezaevinde yatıyor” (Milliyet Gazetesi)

Başakşehir Stk Platformu iradesini çocuktan yana koyuyor!

Başak Şehir Stk. Platformunca düzenlenen “Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar” çalıştayı ile çocukları risk altında kalmasına sebep olan faktörleri belirlenmesi, Başakşehir İlçesinde risk altındaki çocuklarımıza yönelik koruyucu, önleyici ve rehabilitasyon hizmetleri belirlemek amaçlanmaktadır. Başakşehir Stk Platform değerli temsilcilerinin öncülüğünde risk oluşturan çocuklara yönelik kamu kurum, sivil toplum, uzmanlar ve bilim insanları arasında işbirliği ile ortak projeler gerçekleştirmektir.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi