Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Vatandaş Karnesinde En Yüksek Notu Başakşehir Aldı - BaŞakHaberBaŞakHaber

28 Mart 2024 - 11:42

Vatandaş Karnesinde En Yüksek Notu Başakşehir Aldı

İstanbul Üniversitesi tarafından yürütülen Vatandaş Karnesi Projesi’nin ilk sonuçları açıklandı. İstanbul’da 39 ilçe düzeyinde toplam 4 bin kişinin katıldığı ankette kamusal hizmetlerin değerlendirilmesinde Başakşehir en yüksek notu alarak ortalamada ilk sırada yer aldı.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Vatandaş Karnesinde En Yüksek Notu Başakşehir Aldı
Son Güncelleme :

31 Aralık 2013 - 19:27

303 views

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

İstanbul Üniversitesi tarafından yürütülen Vatandaş Karnesi Projesi’nin ilk sonuçları açıklandı. İstanbul’da 39 ilçe düzeyinde toplam 4 bin kişinin katıldığı ankette kamusal hizmetlerin değerlendirilmesinde Başakşehir en yüksek notu alarak ortalamada ilk sırada yer aldı.

“Dünya Bankası”nın desteklediği, yerel düzeyde karşılaşılan kamusal hizmetlerin vatandaşlar tarafından değerlendirilmesini amaçlayan İstanbul Vatandaş Karnesi Projesi araştırmasının sonuçları belli oldu.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Şeker koordinatörlüğünde yürütülen projede, Üniversitenin; Maliye, İktisat Sosyolojisi, Ekonometri ve Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden akademisyenler araştırmacı olarak yer aldı. Yerel düzeyde karşılaşılan tüm kamusal hizmetlerden duyulan memnuniyet düzeyinin ölçüldüğü araştırmanın ilk sonuçları 10 ana başlık altında açıklandı.

Vatandaş karnesinde en yüksek notu, Başakşehir aldı

07 Kasım – 01 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da 39 ilçe düzeyinde toplam 4 bin kişi ile yüz yüze anket yapıldı. 70’i aşkın hizmet alanında vatandaşların duydukları memnuniyet düzeyi 10 puan üzerinden derecelendirildi. Araştırma sonuçlarına göre Başakşehir hizmet kategorilerinde aldığı puanların ortalamasıyla sıralamada ilk sırada yer aldı. İstanbul Vatandaş Karnesi’nde belirlenen 10 ana başlık düzeyinde alınan notların ortalamasına göre Başakşehir 10 üzerinden 7,17 puan ile ilk sırada yer aldı.

Başakşehir’i, Zeytinburnu ve Gaziosmanpaşa izledi

İlçe cadde ve sokaklarına uyguladığı örnek alınacak alternatif çözümlerle, vatandaşların hayatını kolaylaştıran Başakşehir Belediyesi,  yol ve kaldırım hizmetlerinde vatandaşlardan tam not aldı. Temizlik ve çevre sağlığı hizmetlerinde Başakşehir’i, Zeytinburnu ve Gaziosmanpaşa izledi.

Başakşehir’in park ve bahçeleri 39 ilçe arasında birinci

Doğaya saygılı yapılaşması, geniş rekreasyon alanları ve Şamlar Ormanı ile İstanbul’un en yeşil ilçelerinden olan Başakşehir, site içleri ve sahipsiz boş alanlar da dahil olmak üzere ortak kullanım alanlarının temizlik ve düzenlemeleri, park, bahçe ve yeşil alan hizmetlerinde de vatandaş memnuniyetinde İstanbul’da ilk sırada yer aldı. Kişi başına düşen Park-bahçe yeşil alan hizmetlerinde 9,65 m2 yeşil alanı ile ilk sırada yer alan Başakşehir’i, yeşil alanda Zeytinburnu ve Küçükçekmece izledi. 

En Temiz ve Çevreye Duyarlı İlçe Başakşehir

Temizlik çalışmaları, Akıllı yer altı çöp toplama hizmeti, Euro 5 Egzoz Emisyonu Standartlarına uygun temizlik araçları, ambalaj atıkları toplamadaki titiz çalışmaları, atık yağ toplama, geri dönüşüm konusundaki başarıları ile Başakşehir,  temizlik ve çevre sağlığı hizmetlerinde de vatandaştan tam not aldı. Başakşehir’in ardından, Ataşehir ve Küçükçekmece geliyor.

İstanbul’un en huzurlu ilçeleri arasında

İstanbul’un en huzurlu ilçelerinden olan Başakşehir, emniyet ve asayiş hizmet değerlendirmesinde de Şile’den sonra ikinci sırada yer aldı. Başakşehir’i Adalar takip ediyor.

Araştırmanın ana başlıklarından toplu taşıma hizmetleri alanında sırasıyla Zeytinburnu, Fatih ve Kağıthane gelirken, elektrik ve aydınlatma hizmetleri başlığında Üsküdar, Ataşehir ve Zeytinburnu öne çıktı. Araştırmanın diğer ana başlıklarından su ve kanalizasyon hizmetlerinde; Ümraniye, Ataşehir, Bahçelievler, eğitim hizmetlerinde; Fatih, Zeytinburnu, Kâğıthane, sağlık hizmetlerinde; Kartal, Bahçelievler, Gaziosmanpaşa ve iyi yönetişimde ise; Esenler, Zeytinburnu ve Gaziosmanpaşa vatandaşlardan en yüksek notu aldı.

İkinci Aşama Muhtarlarla

İstanbul Vatandaş Karnesi Projesinin ikinci aşamasında ise İstanbul’da 700 muhtarla yapılan, hizmetlerin önceliklendirme araştırmasının sonuçları açıklanacak. Muhtarlara bütçe verilip, hangi alanlarda harcama yapmak istediklerinin sorgulandığı projenin, son aşamasında ise ilçe düzeyinde 70’i geçen alt faktörün karşılığı tespit edilecek ve oluşturulan ilçe karneleri açıklanacak.

Proje koordinatörü Doç. Dr. Murat Şeker, yerel düzeyde karşılanan kamusal hizmetlerin sadece belediyeler tarafından değil türüne göre merkezi yönetim, büyükşehir belediyesi, ilçe belediyesi ya da özel şirketler tarafından sunulduğunun altını çizerek projenin diğer sonuçlarında bu farklılıklara değinileceğini belirtti.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi