Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Genç yürekler Başakşehir’de - BaŞakHaberBaŞakHaber

18 Nisan 2024 - 21:10

Genç yürekler Başakşehir’de

Ardahan ve ilçelerinde yaşayan daha önce İstanbul’u hiç görmemiş 40 öğrenci “Genç Yürekler Projesi” kapsamında İstanbul’a,

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Genç yürekler Başakşehir’de
Son Güncelleme :

29 Nisan 2014 - 20:38

303 views

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Ardahan ve ilçelerinde yaşayan daha önce İstanbul’u hiç görmemiş 40 öğrenci “Genç Yürekler Projesi” kapsamında İstanbul’a, Başakşehir’e geldi. 28-30 Nisan tarihleri arasında 3 günlük bir gezi programıyla etkinliklere katılacak olan öğrenciler, Başakşehirli öğrencilerin eşliğinde İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini birlikte gezecek.

Başakşehir İMKB Alparslan Ortaokulu tarafından hayata geçirilen projeyi Başakşehir Belediyesi, Ardahan Valiliği, Göle Kaymakamlığı, Başakşehir Kaymakamlığı, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kurumlar destekliyor.

Genç yürekler projesi tanıtıldı

Geçtiğimiz sene Ardahanlı Anneleri İstanbul’da misafir eden proje bu senede 40 Lise öğrencisini İstanbul’da ağırlıyor. Genç Yürekler Projesi kapsamında İstanbul’a gelen Ardahanlı öğrenciler, Başakşehir M. Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle okul konferans salonunda bir araya geldi. Projenin tanıtımının yapıldığı toplantıya Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir İlçe Kaymakamı Fatih Kocabaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Ardahanlı öğretmen ve öğrenciler katıldı.  Tanıtım toplantısına ayrıca projenin fikir annesi merhum Gülsen Askeroğlu’nun kızı Güliz Askeroğlu ve Ablası Gülseren Atalay Kanyar da katıldı.

Doğu illerinde eğitimini sürdüren lise öğrencilerinin İstanbul ilini ziyaret ederek ülkemizi daha iyi tanımalarını sağlamak, öğrenciler arasında paylaşma ve kardeşlik duygusunu arttırmak amacıyla hayata geçirilen projenin tanıtım toplantısında konuşan Ardahan Öğretmenevi Müdürü Ayten Kaya: “Gülsen hocamızın bizlere emaneti olan proje Türkiye’nin güzelliklerini tanıtmak, paylaşım ortamı oluşturmak için hayata geçirildi.” dedi.

‘Doğup büyüdüğünüz toprakları unutmayın’

Projenin çok güzel ve önemli bir proje olduğunu belirten Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, sözlerine merhum Gülsen öğretmene Rahmet dileyerek başladı. Başkan Uysal: “Gülsen öğretmen doğup büyüdüğü toprakları unutmadı. Oraları diğer bölgelerle kaynaştırmak için elinden gelen gayreti gösterdi. Bu mücadeleyi veren öğretmenlerinizde sizler gibi öğrenciydiler. Sizlerde büyüdüğünüzde yaşadığınız şehirlerin dışına çıkacaksınız. İşte o vakit büyüdüğünüz toprakları unutmayıp, oralar için neler yapılabiliri düşündüğünüzde Gülsen öğretmeni mutlu etmiş olacaksınız.” dedi.

Programda söz alan Başakşehir Kaymakamı Fatih Kocabaş: “İşim gereği Anadolu’da, Karadeniz’de pek çok yerde görev aldım. Memleketimizin her yerinde çok potansiyel var. Bu potansiyeli kazanıma dönüştürmek için bizim kendimize güvenimiz olması gerekiyor. İnsanlarımızın çevresini tanımalarını sağlayarak özgüvenlerini kazandırabiliriz. Gülsen öğretmen Peygamber desturunu hayatına aksettirmişti. Sizlerde bu gayreti örnek almalısınız.” dedi.

Gülsen Askeroğlu anıldı

Programda, projenin fikir annesi İMKB Alparslan Ortaokulu Müdür Yardımcısı merhum Gülsen Askeroğlu’nun hayata geçirdiği projeler sinevizyon gösterisi ile anlatıldı.

Program, Ardahanlı öğretmenlerin Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İlçe Kaymakamı Fatih Kocabaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz ve Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş’a hediye takdim etmeleri ile son buldu.

‘İlk defa uçağa bindim’

Ardahanlı öğrenciler program dâhilinde; 1453 Panoramik Müze, Miniatürk, Sultanahmet Camii gibi İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezecek, Boğaz turuna katılacak. Çoğu İstanbul’u daha önce görmemiş olan öğrenciler düşüncelerini aktardı.

Dilan Çelik: İstanbul’a ilk defa geldim. İstanbul’u bu kadar güzel beklemiyordum. Gerçekten çok güzelmiş. İlk defa uçağa bindim. Başakşehir ve İmam Hatip Lisesi de çok güzelmiş, çok beğendim.

Hilal Dalkovaz: Ardahan’ın ilçesi Göle’den geldim. İstanbul çok güzel bir yer. Burayı gördükten sonra insan Ardahan’a dönmek istemiyorum. Proje her yıl yapılmalı. Herkes İstanbul’u görebilmeli.

Merve Gökçe: Çalabaş Köyündenim. Çok güzel bir proje. İstanbul çok güzel. Başakşehir ve İmam Hatip Lisesi örnek bir yer.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi