Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Kayabaşı, aynı sofrada buluştu - BaŞakHaberBaŞakHaber

29 Mart 2024 - 08:28

Kayabaşı, aynı sofrada buluştu

Başakşehir Belediyesi’nin her sene onbinlerce mahalleliyi aynı sofrada buluşturduğu sokak iftarlarının ilki Kayabaşı Mahallesi, Kiptaş Konutlarında yapıldı.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Kayabaşı, aynı sofrada buluştu
Son Güncelleme :

05 Temmuz 2014 - 13:06

355 views

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Ramazan’ın bereketinin paylaşılan lokmalarla arttığı iftar için mahalle sakinleri erken saatlerde alanı doldurmaya başladı. Genci, yaşlısının aynı sofrayı paylaştığı sokak iftarı dualarla açıldı, dualarla tamamlandı.

Bereket sofraları tüm mahallelere kurulacak

Başakşehir Belediyesi’nin ilçe mahallelerinde düzenlediği sokak iftarının ilki olan Kayabaşı Mahallesi, Kiptaş Konutları iftarında bölge sakinleri hep birlikte oruçlarını açmanın mutluluğunu yaşadı.  Ev sahipliğini Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yaptığı İftar yemeğine Başkan Yardımcısı Hatice Demiralay, Haluk Dikbaş, Murat Şahin, Nurettin Ertemel ve birim müdürleri katıldı.

İftar öncesinde vatandaşları sofralarında selamlayan Başkan Uysal, halkın Ramazan’ını tebrik etti.

Başkan Uysal yaptığı konuşmada:  “30 Martta bizleri büyük bir oy farkıyla seçtiniz. Sizlere teşekkür etmek içinde buradayım. 2009 yılında % 38,5 ile seçilmiştik. Allaha şükür ki % 50’leri geçtik. Nüfusu en hızlı artan ilçeyiz. Çok çalıştık, vatandaşlarımızda bu çalışmanın karşılığını oyları artırarak verdi. Bulunduğumuz bölgenin pek çok eksikleri vardı, eksiklerin büyük çoğunluğunu giderdiğimizi düşünüyorum. Bu bölgeden Kanal İstanbul’’un geçme ihtimali var. Eğer bu proje gerçekleşirse Kayabaşı deniz manzaralı olacak. Bizler her sene mahalle sakinlerimizle iftar açıyoruz. Ramazan’dan sonra da bu dostluk ve birliktelik ruhunu apartmanlarınızda devam ettirin.” dedi.

Çalışmalarımızda Büyükşehir Belediyesi hep arkamızda. Hükümetimiz hep yanımızda. 12 senedir ülkemizi bulunduğu noktadan çok yukarılara taşıyan bir Başbakanımız var. Ülkemiz ayağa kalktı, yürümeye başladı. İnşallah maratona başlayacak diyen Başkan Uysal, Ramazan’da ibadetleriniz ve dualarınız kabul edilmesini diliyorum diyerek sözlerine son verdi.

Başakşehir Belediyesi’nin ambalajlı korunaklı kaplarda sunduğu üç çeşit sıcak yemek, iftariyelik ve tatlıdan oluşan menüsüyle oruçlarını açan vatandaşlar,  iftar duasını da hep birlikte yaptı.

Sokak iftarına yurt dışından konuklar

Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği sokak iftarına, ilçe dışından ve yurt dışından da yoğun katılım oldu.

Rukiye Hasso: “Suriye’den buraya tatile geldik. Başakşehir çok güzel bir yer. Benim ülkemde sokak iftarları oluyor. Zengin iş adamları iftar veriyor ama belediyeler iftar yemeği vermiyor. Burada iftar açmak çok güzel. Herkesin Ramazan’ının tebrik ediyorum.”

Kuzey Abdullah: “Özbekistan’dan Başakşehir’e tanıdıklarıma geldim. Türkiye’ye ilk defa geldim. Sokak iftarında olmak çok güzel. Teşekkür ediyorum.”

Muzaffer Bahçeci: “Kızım Başakşehir’de oturuyor, onun yanına geldik. Tüm ailecek katılıyoruz. Ben, ilk defa sokak iftarına katılıyorum. Sokak iftarı çok güzel, çok teşekkür ediyorum.”

Nazife Kurt: “Bayramtepe’den sadece bu sokak iftarı için geldim. Dört kişi olarak katıldık. Sokak iftarlarında hep birlikte oluyoruz. İftar harika, zaten Mevlüt Başkanımız harika.”

Atilla Yıldız: “Küçükçekmece’den geldim. Kızım, oğlum ve eşimle katıldım. İstanbul’un sıkıcı ortamından kurtulmak için çok güzel bir etkinlik. Sosyal bir aktivite olarak çok iç açıcı. Beton yığınından bir nebze çıkıp, sosyalleşiyoruz. Belediyemize teşekkür ediyorum.”

Merve Lirik: “Sokak iftarın ilk defa katılıyorum. Halkla beraber olmak, sosyalleşmek çok güzel. Mahallelerde olması da ulaşım açısından daha da güzel.”

Mehmet Turan: “Kiptaş’da oturuyorum. Ortam çok güzel. Birbirini hiç tanımayanlarda bu iftarlarla kaynaşıyorlar. Arkadaşlarımızla, dostlarımızla, komşularımızla iftar açmak çok keyifli.”

Bayram Köylü: “Geçen senede katıldım. Çok memnunuz. Belediyemizin etkinliklerini çok beğeniyoruz.”

Sema Yakar: “İkinci defa katılıyorum. Açık havada, komşularımızla iftar açmak çok güzel, belediyemizin tüm çalışmalarından çok memnunuz.”

Abdullah Aziz Uzun: “Daha öncede sokak iftarına katılmıştım. Burada mahalle sakinlerimizle kaynaşıyorum. Çok güzel bir ortam var, ben tüm ailemle birlikte iftara katıldım.”

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi