Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Başakşehir Cami programları devam ediyor - BaŞakHaberBaŞakHaber

29 Mart 2024 - 08:40

Başakşehir Cami programları devam ediyor

Başakşehir Belediyesi Ramazan programlarının en dikkat çekicilerinden olan Cami Programları Prof Dr. Mehmet Emin Ay ve Ramazan Kayan sohbetleri ile devam etti.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Başakşehir Cami programları devam ediyor
Son Güncelleme :

12 Temmuz 2014 - 12:52

281 views

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Türkiye’den ve Yurt dışından İslam âlimlerini, hatip, hafız ve mevlithanları Başakşehirlilerle buluşturan Cami Programları kutsal ayın manevi coşkusunu ilçe sakinlerine omuz omuza hissettiriyor.

‘Cami sohbetleri eksiklerimizi tamamlayacak’

Başakşehir 2. Etap’ta bulunan Ahmet Yesevi Camisi’nde düzenlenen program, Prof. Dr. Emin Ay tarafından gerçekleştirildi.

Teravih namazı öncesinde vatandaşlarla buluşan Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Cami programlarının önemine değindi, “Cami programlarının dini hayatımız bakımından çok büyük değeri var. Sizlere bu kürsülerde anlatılanlar Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in hayatı, hadisleridir. Bizler bu hadislere çok muhtacız ama farkında değiliz. Sizler böylesi sohbetleri kaçırmamaya çalışın. Bu sohbetlerle eksik taraflarımızı tamamlayacağız.”

‘Oruç, bizi Takva makamına yükseltecektir’

Kur’an-ı Kerim ayetlerini ve anlamlarını katılımcılara anlatarak sözlerine devam eden Prof. Dr. Ay: “Allah (c.c), ‘sizden önceki ümmetlere Ramazan’da oruç tutmak nasıl farz kılındıysa sizlerde oruç tutun ve Takva mertebesine erişin’ buyurmuştur. Takva mertebesine ulaşmak için birinci sırada yer alan ibadet, Oruç tutmaktır.   Hadis’i Kutsi: sahibi Mevlamız, aktaranı Peygamber Efendimiz (s.a.v) olan sözlerdir. Bir Hadis’i Kutsi’de, Rabbimiz buyuruyor ki Âdemoğullarının tüm ibadetleri kendisi içindir. Sadece Oruç benim içindir, diyor. Bu sebeple bunun mükâfatını da ben vereceğim, diyor. Yani ucu açık. Biz ne kadar kaliteli oruç tutarsak sevabı da o kadar büyük olur. Bir insanın oruçlu olduğunu dışarıdan anlayamazsınız. Biz sadece Allah (c.c) için oruç tutuyoruz, O’nun hoşnutluğu kuluna iftarda ve sahurda yansımaktadır.”

Takva mertebesine ulaşmak için Efendimiz (s.a.v) istediği gibi oruçlar tutmalıyız diyen Prof. Dr. Ay, kaliteli orucun şartlarını sıraladı, Sahura mutlaka kalkın. Yaz dönemizdeyiz, yer yatarım demeyin. Sahurdan sonra namazınızı kılarak yatın, dedi.

Bölge sakinleri tarafından ilgiyle izlenen Cami programının bir diğeri ise aynı gece Ramazan Kayan tarafından Güvercintepe Hz. Ali Camisi’nde yapıldı.

Cami programlarının akabinde bölge sakinleri hep birlikte Teravih namazı kıldı. Namaz çıkışında ise vatandaşlara belediye tarafından lokum ve şerbet ikram edildi.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi