Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YAZAR BÜLENT AKYÜREK’LE YİNE YENİDEN - BaŞakHaberBaŞakHaber

29 Mart 2024 - 09:21

YAZAR BÜLENT AKYÜREK’LE YİNE YENİDEN

Edebiyat ve yazın dünyamızın en güçlü kalemlerinden Bülent Akyürek, Başakşehir Belediyesi’nin düzenlediği Okuma ve Düşünce Atölyesi’nde Başakşehirlilerle yeniden bir araya geldi.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YAZAR BÜLENT AKYÜREK’LE YİNE YENİDEN
Son Güncelleme :

15 Ekim 2019 - 23:56

390 views

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

2019-2020 Kültür Sanat Sezonu kapsamında Başakşehir Millet Kıraathanesi’nde gerçekleştirilen Okuma ve Düşünce Atölyesi’nin ilk buluşmasına Başakşehirliler yoğun ilgi gösterdi. Yazar Bülent Akyürek, söyleşiye Alman filozof Nietszche’nin “Müziğin sesini duymayanlar, dans edenleri deli sanırlar” sözü ile başladı.

“İnsanın kendine en uzak olduğu yüzyıl”

Atölyede insanla ilgili her şeyi konuşacaklarını ifade eden Akyürek, günümüz insanın yalnızlığının sebebini kendisine uzak olmasına bağladı. 21. yüzyılı insanın kendisine en uzak yüzyıl olarak tanımlayan Bülent Akyürek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnsan kendisine çok uzak, inanın şurada bir ses kayıt cihazı koysak sesimizi kayda alsak ve sonra dinlesek kimse kendi sesini beğenmeyecek. Bu ses benim değil diyecek. Çünkü insan, hiçbir sesi hatta kendi sesini beğenmez ve daha iyi bir ses çıkardığını zanneder.” dedi. 

“İnsanların niçin dünyada olduğuna dair bir fikri yok”

İnsanın kendi sesine olduğu gibi konumuna da yabancı olduğunun altını çizen Akyürek, “İnsanların niçin dünyada olduğuna dair bir fikri yok, coğrafyası ile ilgili bir bilgisi yok. Senelerce yaptığı yemek hakkında bilgisi yok. Yüz yıllardır bulgur pilavı yapan coğrafyada bulgur üzerine konuşalım hadi desek bir cümle kurabilecek adam yok. Bulgur nedir, bulgur ne için önemlidir? Bulgurun tarihçesi desek kaç cümle kurabiliriz. Ya da içtiğimiz çay, her gün milyonlarca kaşık sesinin semaya yükseldiği çay hakkında kaç cümle kurabiliriz?” diye konuştu.

İnsanın kendisi ve eşyayla olan ilişkisine de değinen yazar Akyürek, hayatı kolaylaştıracağı, daha çok zaman kazandıracağı düşünülen teknoloji nedeniyle insanların mesafe kat edemediğini söyledi.

Bülent Akyürek, kültür sanat sezonu boyunca Okuma ve Düşünce Atölyesi’nde her pazartesi ilçe sakinleri ile bir araya gelecek.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi