Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

DEPREM İZOLATÖRLÜ KONUTLAR BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ GARANTÖRLÜĞÜNDE YAPILDI - BaŞakHaberBaŞakHaber

19 Nisan 2024 - 01:41

DEPREM İZOLATÖRLÜ KONUTLAR BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ GARANTÖRLÜĞÜNDE YAPILDI

Asrın felaketinin ardından yapı güvenliği ve deprem izolatörleri bir kez daha gündeme geldi. Şehir hastanesi, köprü, veri merkezi gibi yüksek öncelikli yapılarda uygulanan deprem izolatörleri, Türkiye’de ilk kez Başakşehir’deki bir konut projesinde kullanıldı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Türkiye’nin ilk izolatörlü konut projesinden kentsel yenileme çalışmalarımıza kadar Başakşehir, deprem ve afetlere karşı hazır hale geliyor” dedi.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

DEPREM İZOLATÖRLÜ KONUTLAR BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ GARANTÖRLÜĞÜNDE YAPILDI
Son Güncelleme :

23 Şubat 2023 - 22:05

210 views

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından Türkiye tek yürek oldu. Asrın felaketi, güvenli yapı stokunun önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Türkiye’nin deprem izolatörlü ilk konut projesi ve ilçe genelinde yürütülen kentsel yenileme çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“İki yılda hedef yüzde 8”

Sözlerine asrin felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Başkan Kartoğlu, “Rabbim, ülkemize, milletimize bir daha böyle bir acı yaşatmasın inşallah. Her zorluk karşısında olduğu gibi, bugün de milletçe el ele verdik ve yaralarımızı sarıyoruz. Bu afetin gözler önüne serdiği bir diğer konu da elbette yapı güvenliği oldu. 2009 yılında riskli bina stoku oranımız yüzde elliydi. Kentsel yenileme çalışmalarımızla, ilçemizdeki riskli oranını yüzde 13’e düşürdük. Devam eden ve planlanan projelerle riskli bina stoku oranımızı, iki yıl içinde yüzde 8’e düşürmeyi hedefliyoruz.” dedi.

“Başakşehir Belediyesi garantörlüğünde yapıldı”

Güvenli yapı stokunun önemine vurgu yapan Başkan Kartoğlu, “Özellikle deprem bölgesinde yapılan incelemeler, deprem izolatörlü yapılarda hasar olmadığını ortaya koydu. Ülkemizde deprem izolatörlerinin kullanıldığı ilk konut projesi Başakşehir Belediyesi garantörlüğünde Mavera Comfort oldu. Japon Sismik İzolasyon Derneği Başkanı Profesör Akira Wada başkanlığında bir heyet ve İstanbul Teknik Üniversitesi Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Sütcü ile birlikte yaptığımız istişareler sonucunda hayata geçirildi. 20 Haziran 2020 tarihindeki hafriyat çalışmalarıyla başladı.706 konut ve 127 ticari ünitenin yer aldığı projedeki çalışmalar, büyük bir titizlikle yürütüldü ve artık son aşamaya gelindi. Nisan ayında sakinlerine anahtarları teslim edilecek.” diye konuştu.

“Japonların dikkatini çekti”

Deprem izolatörlerinin yapı güvenliğinde bir üst aşama olduğunu belirten Başkan Kartoğlu, “İzolatörler deprem esnasında ve sonrasında binanın tüm fonksiyonlarının çalışmasına imkân sağlıyor. Japonya Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile Japonya’nın önde gelen inşaat firmaları da inşaat alanında incelemelerde bulundu. İzolatörlü konutlara ilişkin kanunda böyle bir boşluk vardı. Geçen yılın sonunda önemli bir değişiklik yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu boşluğu giderdi. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi