BaŞakHaber

Başakşehir akın akın oy kullanmaya gitti

Bugün tüm Türkiye sandık başına gitti. Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için milyonlarca seçmen sandık başına gitti. Başakşehirde yoğun katılım vardı.

Başakşehir akın akın oy kullanmaya gitti
223 views
14 Mayıs 2023 - 17:35

Bugün Türkiye kararını verdi!

Türkiye genelinde oy verme işlemi saat 17.00’de sona erdi. Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için milyonlarca seçmen sandık başına gitti. Seçimlerle birlikte 13’üncü Cumhurbaşkanı ve Meclis’e girecek 600 milletvekili belli olacak. Saat 17.00 itibariyle oy sayımına geçildi.

Başakşehirdede çok yoğun katılım oldu, sandıklarda yoğun katılımdan dolayı kuyruklar oluştu. Demokratik ortamda yapılan seçimde sorunsuz bir şekilde geçti. Şimdi sayımlar yapılıyor.

Sonuçlar için;
https://basakhaber.com/2023/05/14/2023-secim-sonuclari/

Türkiye’nin, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu.

Seçimde yurt içinde 60 milyon 697 bin 843 seçmen oy kullanabilecek. Yurt içinde 4 milyon 904 bin 672 seçmen ise ilk kez oy verecek. Cezaevinde tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü seçmen sayısı ise 53 bin 172.

Türkiye genelinde saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi, saat 17.00’de sona erdi. Ancak saat 17.00’ye geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sırayla oylarını kullanabilecek.

SEÇİM GÜNÜ UYGULANAN YASAKLAR

Seçim yasakları kapsamında bugün saat 06.00’dan 24.00’e kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak. Eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda da yalnızca yemek verilebilecek.

Seçim yasaklarına ve belirtilen kurallara uyulmak şartıyla bugün saat 18.00’den sonra düğün yapılabilecek.

Radyolarda ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek.

Seçim günü bütün yayınlar, saat 21.00’den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.