Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Gaza ilk gösterimi 26 Ocakta - BaŞakHaberBaŞakHaber

22 Ocak 2025 - 03:47

Gaza ilk gösterimi 26 Ocakta

Gazze’de yaşananları unutmamak ve unutturmamak için hazırlanan tiyatro programı “Gaza” adlı oyun Başakşehir’de Emin Saraç Kültür Merkezinde 26 Ocakta ilk gösterimde olacaktır.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Gaza ilk gösterimi 26 Ocakta
Son Güncelleme :

24 Ocak 2024 - 22:01

290 views

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Gazze Konusunda Bilgi ve Farkındalığımızı artırmak adına “Gaza” adlı oyun 26 ocak Emin Saraç Kültür Merkezinde ilk gösterimde olacaktır.

Tarih: 26.01.2024
Saat: 20.00
Etkinlik Ücretsizdir.

Gaza Hakkında

“Gaza” siyonizmin Filistin’de onlarca yıldır uyguladığı tarifsiz zulmün en aşağılık ve hayâsız hallerinden birini aldığı 2023 senesinin son çeyreğinde yaşanan katliamlara yükselen tepkilerden bir cüz olarak ortaya çıkmıştır.

Kronolojik olarak kaleme alınmış tarihsel bir anlatının, ezgilerle zenginleştirilip, teatral şekilde sahneye uyarlanması olarak özetleyebileceğimiz “Gaza” tek perdelik bir dram niteliğindedir. Aylar süren titiz bir çalışmanın ürünü olan oyun; sanatsal örüntüsünün yanı sıra; dekor, kostüm, ses ve ışık tekniğiyle de seyircinin büyük teveccühünü kazanmayı başarmıştır.

“Gaza” siyonist projektörün, “Batı” perdesine yansıtıp tüm dünyaya izletmeye çalıştığı sözde “ideal” sanat ve sanatçı algısının da; sil baştan sorgulanmasına vesile olması niyet ve gayretiyle kurgulanmıştır.

“Gaza”hastane, ibadethane, sivil konvoy ve yerleşim yerlerine bombalar yağdıran zalimlerin ve bu hal karşısında sus pus olan güruhunun, ne insanlık ne de sanat dairesinin eşiğinden içeri adım atmasının hiçbir surette mümkün olamayacağını haykırmak adına; sahne sahne, şehir şehir dolaşarak “Perde!” demeye devam ediyor.

#GazaStarving

Gaza Tiyatro Oyunu web sitesi

Kaynak: BHA

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Eğitimciler Akademi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi