Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Gazilerimiz ve spor… - BaŞakHaberBaŞakHaber

22 Ocak 2025 - 03:53

1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.

Ahmet GÜLÜMSEYEN

Gazilerimiz ve spor…

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Gazilerimiz ve spor…
Son Güncelleme :

08 Aralık 2024 - 20:42

859 views

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Gazilerimiz ve spor…

Ahmet Gülümseyen

Gazilerimiz. Ülkemizin güven ve huzuru, bölünmez bütünlüğü için, hain terör örgütlerine karşı canları pahasına mücadele eden gazilerimize minnet, bu mücadele esnasında hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Sporla rehabilitasyon, sadece özel gereksinimli (engelli) bireyler kadar, gazilerimiz içinde büyük önem taşımaktadır. Bir uzvunu kaybeden veya tam kullanmayan vatan evlatlarının, sporla tedavisiyle ilgili anılarında, bu önemi çok net olarak görmekteyiz. Bu örnekler bize, hareket ve egzersizle başlayan, spor olarak adlandırılan aktivitelerle nasıl başarıya dönüştüğünü göstermektedir. Anadolu Ajansına yansıyan ve bugün yazımıza konu Gazimiz Bayram Erden’in hayat hikâyesi, sürecin daha sağlıklı işletilmesi dahası, daha çok Gazimizin ve özel gereksinimli bireylerin sporun içinde yer almaları için neler yapılacağının önemli bir mesaj niteliği taşımaktadır…

GAZİMİZ BAYRAM ERDEN

Bayram Erden. Mardin İl Jandarma Komutanlığında iz takip köpeği sorumlusu olarak çalıştığı sırada 2020’de Nusaybin’de el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu görme yetisini kaybetti. Uzun ve bir o kadar zorlu rehabilitasyon sürecinin ardından, hayatın içerisinde var olmak için, arayışlarını sürdürdü. Erden, Braille alfabesini öğrenerek 2021’de katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) kazandığı Atatürk Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümünden mezun olduktan sonra, Sorgun Kaymakamlığına santral memuru olarak atanan, iki çocuk babası Erden, memuriyet görevinin yanı sıra spora olan ilgisini de sürdürmek istedi…

SPORLA DEĞİŞEN HAYATLAR

“Benden önce gazi olan arkadaşlarım vardı, onlar bu sporu tavsiye etti. Kulüplerine çağırdılar, benim başarılı olacağıma inandılar. Ben de araştırdım ve çalışmalarım sonucu Görme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonası’nda 3’üncü oldum. Gülle atmaya devam edeceğim, birinci olana kadar durmak yok. Golbol branşında lisanslı sporcuyum, uzun atlama ve koşuyu da denemek istiyorum. Her insan gibi ben de engelli adayı olduğumu biliyordum ve engelli de oldum. Ben o zamanlar insanları anlamaya ve yardımcı olmaya çalışıyordum, şu an ben de herkesin yardımcı ve anlayışlı olmasını istiyorum. Bir sarı yolun önemini ve bastonun ne işe yaradığını görme engelli olunca anladım…”

HAYATA HİÇ KÜSMEDİ 

Erden’in eşi Keziban Erden, eşinin spor sayesinde öz güveninin yerine gelmekle kalmadığını, üniversite eğitimini tamamlayıp, memuriyet hayatında daha aktif rol aldığını söyledi. Erden, eşinin sporu çok sevdiği için askerlik mesleğini seçtiğini belirterek; “Gözlerini kaybetti ama hayata hiç küsmedi. Bunun en büyük sebeplerinden biri evladıydı, onu çok seviyordu. Ayağa kalkması gerektiğini ve bu hayatın bu şekilde elinden tutacağına inanıyordu. Gözlerini, ayaklarını kaybeden gazi ağabeylerimiz, şehit anne ve babalarımız vardı, onların bize çok büyük destekleri oldu” diye konuştu. Antrenör Adem Öksüz de gazi Bayram Erden’in Türkiye şampiyonu olabileceğine inandığını ifade etti…

HAYATIN HER AŞAMASINDA OLMALILAR

Sporun, özel gereksinimli (engelli) bireylerin en iyi rehabilite olmalarını sağlayan önemli bir araç olduğunu görmekteyiz. Sporun yaygınlaşması, özel bireylerin hayatın kalitesinin artması anlamına geliyor. Bugün onların hayatlarından örnekler verip, sporun içerisinde yer alan ‘özel’ bireyler ve faaliyetlerinden bahsederken, her bir yazı bize, özel gereksinimli vatandaşlarımıza imkân verilmesi kadar, ‘engel’ olunmaması gerektiğini de öğretti. Verilen imkânlara sadece onların, tek taraflı olarak sportif başarı elde etmesini sağlamıyor, toplumun önemli değerleri olarak öz güven kazanmaları ve sosyal hayatın içerisinde yer almalarını sağlıyor. Bu sürecin sağlıklı işletilmesi, daha çok vatandaşlarımızın spor yapmaları için, merkezi ve yerel yönetimlere önemli görevler düşmektedir. Sözün özü, özel gereksinimli (engelli) bireyler yılın belli, kendilerine göre belirlenen özel günler de değil, hayatın her anında hatırlanmak, hayattın her alanında olmaları gerektiği bilinciyle hareket etmek gibi bir vazifemiz olduğunu unutmamız gerekmektedir…

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Eğitimciler Akademi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi