Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

BAŞAKŞEHİRLİ GENÇLER SPOR AKADEMİSİNE KOŞUYOR - BaŞakHaberBaŞakHaber

2 Mayıs 2024 - 00:52

BAŞAKŞEHİRLİ GENÇLER SPOR AKADEMİSİNE KOŞUYOR

Başakşehir Belediyesi, spora gönül veren gençleri spor akademilerine hazırlamaya devam ediyor. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Hazırlık Kursu’na 50 öğrenci katılıyor.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

BAŞAKŞEHİRLİ GENÇLER SPOR AKADEMİSİNE KOŞUYOR
Son Güncelleme :

06 Ağustos 2019 - 0:25

483 views

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

‘Yaşam boyu spor, yaşam boyu sağlık’ sloganıyla ilçe sakinlerine ücretsiz spor hizmeti veren Başakşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinasyonunda Spor Akademilerine girmek isteyenlere yönelik açtığı hazırlık kursları ile spora gönül veren gençlerin hayallerine kavuşmasına destek olmaya devam ediyor. 

50 öğrenci spor akademisine hazırlanıyor 

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Hazırlık Kursu’na katılan 50 öğrenci, Başakşehir Belediyesi Spor Parkları’nın uzman spor eğitmenleri eşliğinde spor akademilerine hazırlanıyor. BESYO’larda eğitim verilen Beden Eğitimi Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği, Antrenörlük ve Rekreasyon bölümleri için ciddi bir hazırlık dönemine giren adaylar, tempolarını günden güne artırıyor. 

Hem antrenman hem tercih desteği veriliyor 

Akademi adayları arasında kimi beden eğitimi öğretmeni, kimi antrenör, kimi ise spor yöneticisi olmanın hayallerini kuruyor. Başakşehir Spor Parkları eğitmenleri, spor akademilerini hedefleyen öğrencilere sadece antrenmanlarda değil ilerleyen süreçte tercihleri konusunda da yardımcı oluyor. 

Kurslara katılan ve YKS’ye giren öğrenciler, aldıkları eğitimlerin ardından ilgili üniversitelerin özel yetenek sınavına girecek. Sınavlardan başarıyla geçen adaylar, mezun olduktan sonra beden eğitimi öğretmeni, antrenör, spor yöneticisi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde spor uzmanı ve yönetici, özel sektördeki spor tesislerine sportif eğitim uzmanı, turistik alanlarda rekreasyon uzmanı ve animatör olarak görev yapabiliyor.

“İnşallah hayallerimize kavuşacağız” 

BESYO sınavlarına hazırlanan öğrencilerden Ahmet Yaman ile Zeynep Özkan, özel eğitim kurumlarında yüksek ücretlere verilen BESYO hazırlık eğitimini Başakşehir Belediyesi sayesinde tamamen ücretsiz bir şekilde aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Hayallerimize koştuğumuz bu dönemde bizlere maddi-manevi destek olan Başkanımız Yasin Kartoğlu’na, Belediyemize ve tüm eğitmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Bu imkânlar sayesinde inşallah hayallerimize kavuşacağız” diye konuştular. 

3 yılda 90 öğrenci kazandı  

2016 yılından itibaren düzenlenmeye başlanan hazırlık kursları kapsamında; 2016 yılında 26 kursiyerin 19’u, 2017 yılında 36 kursiyerin 32’si, 2018 yılında ise 39 öğrenci tamamı spor akademilerini kazandı. Böylece Başakşehir Belediyesi Spor Parkları’nda aldıkları eğitim ile 90 öğrenci, spor akademisi hayallerine kavuştu. 

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi